Over Haïti en mij
Leuk dat je mijn website over Haïti bezoekt. Misschien ken je dit land al heel goed. Het kan ook zijn dat je er nog weinig van af weet. Ik hoop dat mijn informatie je verder helpt om Haïti en de Haïtianen beter te begrijpen. Mijn boek Grond zonder Rust - Breuklijnen in Haïtiaanse bodem kan dan ook interessant voor je zijn.
In het Reformatorisch Dagblad is een interview met mij gepubliceerd naar aanleiding van het verschijnen van mijn boek. Lees het interview Haïti is kwetsbaar, maar ook heel krachtig.
In oktober 2019 heb ik een opinieartikel geplaatst in De Volkskrant. In dagblad Trouw heb ik in maart 2021 het opinieartikel Haïti op weg naar een nieuwe dictatuur gepubliceerd over de actuele situatie op Haïti. Naar aanleiding van de moord op president Moïse was ik in een uitzending van het Radio 1 Journaal en op het Belgische Radio 1. Op 26 oktober 2021 was ik te gast bij Bureau Buitenland (VPRO) Haïtianen in de greep van bendes.
Luister ook naar een podcast van Stichting Woord en Daad over Haïti.
Ik ben als taalkundige afgestudeerd op de taal die door alle Haïtianen gesproken wordt; het Haïtiaans Creool. Na mijn afstuderen heb ik - samen met mijn gezin - vijf jaar op Haïti gewoond. Ik werkte daar voor de Haïtiaanse ontwikkelingsorganisatie Parole et Action. Deze organisatie is verbonden met stichting Woord en Daad in Nederland. Na onze terugkeer in Nederland ben ik de actuele ontwikkelingen op Haïti blijven volgen en heb ik me verder verdiept in Haïti's verleden. Deze belangstelling heeft uiteindelijk geleid tot mijn boek Grond zonder Rust.
Heb je een vraag over Haïti die je niet beantwoord vindt op deze website (of in mijn boek), neem dan gerust contact met me op. Dat kan via:
Ik plaats trouwens ook regelmatig informatie op mijn Facebookpagina Haitiinfo (zie link onderaan).
Foto's en teksten op deze site
Tenzij anders vermeld zijn alle foto's en teksten op deze website door mij gemaakt / geschreven.
- De kaart van Haïti op de homepage is afkomstig van mapsland.com.
- De afbeelding van de Audubon-postzegel is afkomstig van windowsonhaiti.com.
- De afbeelding bij Een koloniale suikerplantage op Saint-Domingue is afkomstig van Wikipedia
- De afbeelding bij De strijd van Anténor Firmin tegen racisme is afkomstig van Twitter (de bron is mij onbekend)